Mehevä jauheliha-riisirulla maistuu hyvin lämpimänä tai kylmänä raikkaan salaatin kanssa. =)

67920.jpg

Pohja:

3 munaa

6 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

4-5 dl (lihaliemikuutiolla) keitettyä riisiä

1/2 tl suolaa

1 tl sokeria

Täyte:

1 sipuli

2 porkkanaa

1 rkl öljyä

300-400g jauhelihaa(itse tykkään käyttää paistijauhelihaa)

n 1/2 dl tai maun mukaan chilikastiketta

1 rkl soijaa

1 tl currya

1/2 tl kanelia

1/2 tl jauhettua kaardemummaa

halutessasi 1/2 tl suolaa

(1 valkosipulinkynsi)

1/2 dl ruokakermaa tai vettä(kuvan rullaan käytin vettä)

Keitä riisi kypsäksi lihaliemikuution kanssa, jos riisiä ei ole valmiina.

Vatkaa munat kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kaikki jauhot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta, riisi, suola ja sokeri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle 30x40cm pellille. Levitä riisiä hieman, että sitä tulee tasaisesti  joka kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Kuori silläaikaa sipuli ja porkkanat. Silppua sipuli hienoksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista sipulisilppua ja porkkanaraastetta öljyssä paistinpannulla. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista se. Lisää chilikastike ja soija. (Murskaa valkosipuli joukkoon) Mausta currylla, kanelilla, kaardemummalla, ja tarvittaessa suolalla.  Lisää kerma ja anna porista vielä hetki että kastike saostuu paksuksi. Levitä jauhelihaseos riisipohjalle ja rullaa pohja rullalle leivinpaperin avulla. Tarjoa rulla raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Kokeile riisirullaa oman suosikkijauhelihakastikkeesi kanssa, suurusta kastike paksuksi ettei se valu rullasta ulos. Voit myös ripotella juustoraastetta kastikkeen päälle ennen rullausta.

OHje on peräisin Riisi nimisestä keittokirjasta.