Tehtiin tätä eilen pitkästä aikaa, ja kylläpä maistuikin hyvältä ja raikkaalta.

Majoneesin tekoa olen aina vältellyt epäonnistumisen pelossa, tällä ohjeella se on helppoa ja siitä saa kermaviilin kanssa hyvän kastikkeen kalalle tai salatille. =)

45741.jpg

salaatti 4:lle

2 prk tonnikalapaloja vedessä

1/2 ruukkua Tammenlehväsalaattia

1/2 ruukkua lehtisalaattia

1/3 ruukkua jääsalaattia

4 dl rusetti makaronia

15 cm pala kurkkua

3 kananmunaa

1 1/2 pussia herne-maissi-paprikaa tai 1 dl herneitä, 1 dl maissia ja tuore punainen paprika.

1 sitruuna

tilliä

Keitä makaroonit kypsäksi ja huuhtele lävikössä viileällä vedellä, valuta. Keitä kananmunat kovaksi. Huuhdo salaatinlehdet ja nosta talouspaperin päälle kuivahtamaan. Kuori ja pilko sillä aikaa kurkku ja paprika( jos käytät tuoretta). Laita kulhoon makaroonit, kurkku, herne, maissi ja paprika ja revi sekaan jääsalaattia, sekoita. Aseta tammenlehväsalaattia ja lehtisalaattia lautaselle pediksi. Nosta päälle sekoitettu salaatti, Valuta tonnikala ja laita keskelle salaattia paloina. Siivuta sitruuna lohkoiksi. Purista yksi sitruunanlohko koko salaatin päälle. Asettele loput lautasten reunoille. Kuori keitetyt kananmunat, leikkaa lohkoiksi ja asettele salaatin ympäri. Koristele tillillä. Tarjoa majoneesi-kermaviilikastikkeen kanssa.

         45752.jpg

Kermaviilikastike:

 

 

1 prk kermaviiliä

2 tl sitruunamehua

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 rkl sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

pippuria

Laita kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon. sekoita suavasekoittimella noin 30 sekunttia kunnes seos on tasainen. Halutessasi voit maustaa majoneesin esim. öljyssä kypsennetyillä kuorellisilla valkosipulinkynsillä, tuoreyrteillä, mausteilla tai tuorekurkkuraasteella.

Lisää valmiiseen majoneesiin kermaviili ja mausta sitruunamehulla. Tarjoile kylmänä.