Illalla pikkunälkään (ja miksei isompaankin)  maistuu hyvän juoman kanssa vaikkapa lämpimät uunivoileivät. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan, tässä kolme herkullista täytevaihtoehtoa.

56839.jpg

2 kpl esipaistettua patonkia

Täyte 1:

n 2 rkl pestoa

2 mozzarellajuustoa ( n 200g )

Muutama tuore basilikanlehti (tai 1 tl kuivattua)

2-3 tomaattia

Täyte 2

Pestoa

Fetajuustoa

basilikanlehtiä

emmental juustoraastetta

 

Täyte 3

tomaattipyrettä

1 prk ananaspaloja

4-6 siivua kinkkuleikettä

1/2 dl homejuusto muruja

juustoraastetta

Leikkaa esipaistetut "raat" patongit viipaleiksi. Levitä pestoa n 2/3 leipäviipaleille ja nosta leivinpaperille. Levitä loppuihin leipäviipaleisiin tomaattipyrettä.

Täyte 1: Huuhdo tomaatti ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa mozzarella vajaa 1/2 cm siivuiksi. Laita tomaattiviipaleita pestollla voideltuihin leipäviipaleisiin ja nosta mozzarellapala päälle. (Ripotte silputtuja basilikanlehtiä paistettujen leipienpäälle.)

Täte 2: Leikkaa kinkkuviipaleet suikaleiksi. Ripottele tomaattipyreen päälle. Valuta ja leikkaa tarvittaessa ananaspalat pienemmiksi. Laita kinkkusuikaleet ja ananaspalat leipien päälle ja ripottele pinnallehomejuustomuruja ja  juustoraastetta. (Ripottele vielä juustoraastetta valmiiden paistettujen leipien päälle.)

Täyt 3: Leikkaa fetasta viipaleita ja laita pestoleivän päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Laita kokonaisia basilikanlehtiä leipien päälle.

Paista leipiä 225 asteisessa uunissa leivän paisto- ohjeen mukaan( pakkauksessa) n 10 min.