Helppo valmistaa. Ihanan makea uuniomena marsipaanitäytteellä. Tämä on hyvää. =)

47016.jpg

4-6 omenaa

marsipaania tai mantelimassaa (värillinen marsipaani käy myös hyvin)

2 dl kaurahiutaleita

50g voita

2 rkl fariinisokeria

1 rkl sokeria

1 tl kanelia

2 rkl mantelilastuja tai kokonaisia manteleita tai hasselpähkinärouhetta

marenki:

2 munanvalkuaista

1/2 dl sokeria (tomusokeri käy myös)

koristeluun mantelilastuja tai hasselpähkinärouhetta

Kuori omena ja poraa omenan siemenporalla siemenkodat pois. Täytä reikä manteli tai marsipaanimassalla. Laita omenat vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Valmista silläaikaa täyte. Sulata voi kattilassa ja lisää fariinisokeri, sokeri, kaneli, kaurahiutaleet ja manteli/pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi. Nosta omenat uunista ja lusikoi kauraseos omenoiden päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Vatkaa silläaikaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi (halutessasi voit myös lisätä 1/2 dl jauhettua hasselpähkinää kovaan vaahtoon) Ota omenavuoka uunista ja pursota tai lusikoi valkuaisvaahdosta "hatut" omenoille. Ripottele pinnalle mantelilastuja/pähkinärouhetta. Jatka edelleen paistamista n 10-15 min, tai kunnes marenki on saanut kauniin vaaleanruskean värin.

Tarjoa kuumat omenat vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

Kuvassa olevassa uuniomenassa käytin kokonaisia manteleita, marengissa 1/2 mansikkatomusokeria ja 1/2 tavallista sokeria (marenki värjääntyi vaaleanpunaiseksi) Päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta.