Helppo valmistaa. Ihanan makea uuniomena marsipaanitäytteellä. Tämä on hyvää. =)
4-6 omenaa
marsipaania tai mantelimassaa (värillinen marsipaani käy myös hyvin)
2 dl kaurahiutaleita
50g voita
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl mantelilastuja tai kokonaisia manteleita tai hasselpähkinärouhetta
marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria (tomusokeri käy myös)
koristeluun mantelilastuja tai hasselpähkinärouhetta
Kuori omena ja poraa omenan siemenporalla siemenkodat pois. Täytä reikä manteli tai marsipaanimassalla. Laita omenat vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Valmista silläaikaa täyte. Sulata voi kattilassa ja lisää fariinisokeri, sokeri, kaneli, kaurahiutaleet ja manteli/pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi. Nosta omenat uunista ja lusikoi kauraseos omenoiden päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Vatkaa silläaikaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi (halutessasi voit myös lisätä 1/2 dl jauhettua hasselpähkinää kovaan vaahtoon) Ota omenavuoka uunista ja pursota tai lusikoi valkuaisvaahdosta "hatut" omenoille. Ripottele pinnalle mantelilastuja/pähkinärouhetta. Jatka edelleen paistamista n 10-15 min, tai kunnes marenki on saanut kauniin vaaleanruskean värin.
Tarjoa kuumat omenat vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.
Kuvassa olevassa uuniomenassa käytin kokonaisia manteleita, marengissa 1/2 mansikkatomusokeria ja 1/2 tavallista sokeria (marenki värjääntyi vaaleanpunaiseksi) Päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta.
Kommentit