Makean ananaksen, curryn ja sinapin yhdistelmä toimii hyvin porsaan lihan kanssa. Ruoan hedelmäinen maku miellyttää myös meidän perheen lapsia.

51562.jpg

n 450g Marinoitua porsaanfilettä (esim. Pirkka)

1 sipuli

1 pss pakaste Aurinkokasviksia

1 prk ananasta paloina tai renkaina

1 rkl maizeenaa

1 dl vettä

1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa

pieni loraus soijaa

1/2 - 1 tl currya

1 tl sinappia

1 tl  ranskalaista yrttisekoitusta (herbes de Provence)

mustapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa porsaanfile n 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskista nopeasti öljyssä pannulla, 2 erässä, kummaltakin puolelta. Nosta fileet folioon vetäytymään. Ota talteen myös pannuun jäänyt paistoliemi kaatamalla n 1dl vettä pannuun paiston jälkeen. Kiehauta minuutin verran ja kaada liemi lihojen joukkoon.

Kuori ja pilko sipuli silpuksi. Kuulota sipulia tilkassa öljyä ja lisää sekaan aurinkokasvikset ja ananas paloina (ota ananasliemi talteen). Paista muutama minuutti. Lisää ananasliemi, mausteet ja lihapalat. Sekoita kylmään veteen maizeena ja suurusta liemi. Anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Koemaista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.