40421.jpg

Ainekset n 12 hengen kakkuun:

4 munaa

1 dl sokeria

1/2 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:

1 1/2 dl vadelmahilloa

1 dl kermavaahtoa

 

Vadelmakermahyytelö:

8 liivatelehteä

2 dl kermaa

2 dl creme vanillaa

2 prk maitorahkaa

 1 dl sokeria

n 400 g pakastevadelmia tai n 1litra tuoreita

1 dl vadelmamehua

Koristeluun tuoreita marjoja

 

Kääretorttu:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Ripottele leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Peitä pohja leivinliinalla ja jäähdytä. Levitä vadelmahillo pohjalle, hillon päälle kermavaahto ja kääri torttu tiukaksi rullaksi. Laita se jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa torttu n 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä n. 3 litran vetoinen kulho.

Vadelmakermahyytelö:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Laita rahka suureen kulhoon ja sekoita se hieman notkeammaksi. Kuumenna marjamehu kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. (Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, lisää marjat marjamehuun ja keitä pikaisesti, nosta liedeltä ja lisää vasta sen jälkeen sokeri ja liivatteet.) Sekoita rahkanjoukkoon vadelmat sekä liivateliemi. Lisää joukkoon myös kerma- ja vaniljavaahto. Kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle. Hyydytä koko komeus jääkaapissa yön yli. Kumoa valmis Charlotte Russe vadille ja koristele tuoreilla marjoilla.

Kuvan kakun ulkonäkö kärsi hieman koska tein liian löysään kierretyn kääretortun. Kakku olisi ollut kauniimpi jos olisin käärinyt kääretortun tiukemmalle. =/

Maku on silti ihana, vadelmainen ja raikas. =)