37714.jpg

Vadelmamoussekakku,Icing-kuorrutteella

& marsipaani koristeilla

 

Kakkupohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri, yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Kaada korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa max 30 min.

 

*  *  *

 

Vadelmainen moussetäyte:

 

5 liivatetta

1/2 dl vettä

1 dl vadelmamehutiivistettä

250g maitorahkaa

2 dl vispikermaa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 dl vadelmia ja/tai murskattuja mansikoita

(sitruunavettä kostutukseen)

 

Laita liivatteet kylmään veteen. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla(tai pyöreäpohjainen astia elmukelmulla). Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta vuoan pohjalle.

(leikkaa päällimmäinen kerros astian pohjan kokoiseksi jos käytät kulhoa tms.)

Kostuta maidolla tai sitruunavedellä.

Lämmitä vesi kuumaksi ja sulata siihen liivate.

Lisää vadelmamehutiiviste ja sekoita maitorahkan joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää rahkaseokseen.

Lisää vadelmat ja/tai mansikkasurvos seokseen ja tarkista maku.

Levitä noin puolet täyteseoksesta kostutetun pohjan päälle

Laita uusi kakkupohjakerros huolellisesti painellen kevyesti että ei jää kuplia väliin ja kostuta sitruunavedellä. Lisää lopputäyte ja viimeiseksi peitä kakkupohjalla.

Kostuta hieman. Peitä kelmulla, laita lautanen tms levy tasaiseksi painoksi

kakun pohjan päälle ja laita kylmään kovettumaan n 4 tunniksi. Voi myös laittaa suoraan pakkaseen jos kakku tehdään etukäteen.

 

Ota kakku kylmästä( jos ollut pakkasessa ota pari tuntia etukäteen sulamaan)

Kumoa tarjoiluvadille, kakku irtoaa vuoasta kelmun avulla hyvin.

 

*  *  *

 

Icing-kuorrute ja koristelu

 

3 valkuaista + n. 700g pölysokeria + 1tl sitruunamehua(lisätään viimeiseksi)

Sihtaa pölysokeri valkuaisiin vähän kerrallaan ja vatkaa! Tee kuorrutetta kahdessa erässä ja toista tarvittaessa

Levitä kourrutetta leveällä "voiveitsellä"  tasaisin vedoin. Pursota kuorrutetta kaunilla pursottimella reunoille ja keskelle, riippuenmilliasen koristelun haluat. Huom! Varmista ettei kuorrute jää liian löysäksi, (kuten minulle tämän kuvan kakussa kävi) kuorrute valuu silloin kakunpäältä pois.

(kuorrutteen voi myös värjätä karkkivärillä tai käyttää masikkatomusokeria)

Tämä kuorrute on hyvää mutta erittäin makea maultaan.

 

Voit myös kuorruttaa kakun marsipaanilla tai kermavaahdolla.

Viimeistele kakku marsipaanikoristeilla tai muilla haluamillasi koristeilla.

 

*  *  *

 

Marsipaaniruusut:

 

1pkt vaaleanpunaista marsipaania

1 pkt vihreää marsipaania

 

Ota pala vaaleanpunaista marsipaania, muovaile leivinpaperin päällä n. 1cm halkaisilaltaan oleva tanko. Leikkkaa samankokoisia paloja ja muotoile palat palloiksi.

Paina lusikalla pallot litteäksi ja rullaa ensimmäinen levy rullalle, toinen rullataan ensimmäisen rullan ympärille ja käännetään yläreunaa hieman ulospäin, ruusun terälehdeksi. Etene näin tehden samaan ruusuun n. 5-6 terälehteä.

Leikkaa veitsellä pohja tasaiseksi jotta ruusun voi laittaa seisomaan.

 

Muotoile vihreästä marsipaanista samanlaiset pallot kuin ruusuja tehdessä.

Litistä lusikalla litteäksi, leikkaa veitsellä levystä lehden mallinen pala ja tee veitsen selkäpuolella uurteita lehden syiden mukaisesti.

 

*  *  *

 

30829.jpg

Marsipaanivauva

 

1 pötkö valkoista, vihreää ja vaaleanpunaista marsipaania

Tomusokeria

Tummaa kaakaojauhetta

Hammastikkuja, lusikka, leivinpaperia

 

Laita käsiin hieman tomusokeria ettei marsipaani tartu muovailtaessa.

Sirota leivinpaperille hieman tomusokeria ettei marsipaani tartu paperiin.

Muotoile vihreästä marsipaanista n. 3mm paksuinen levy, leikkaa suorakulmion muotoinen pala vauvan sängyksi. muotoile tyyny myös vihreästä marsipaanista.

Muotoile pyöreä pallo valkoisesta marsipaanista.

Muotoile pallo pään muotoiseksi käyttäen lusikkaa apuna, paina lusikan varren päällä silmien kohdalle painautumat, muotoile nenä ja leuka.

Muotoile vauvalle vartalo ja kädet vaaleanpunaisesta marsipaanista.

Muotoile isommasta pallosta selkä, peppu ja jalat,

koverra lusikan varren avulla vatsan alta liika massa pois.

Muotoile kädet erillisestä pitkulaisesta pötköstä, kiinnitä vartaloon.

Pienestä litteästä pallosta saat kauluksen johon yhdistät valmiin vauvan pään.

Aseta vauva sängylle, kädet vauvan leuan alle ja pää vinottain tynylle.

Kasta hammastikku tummassa kaakaojauheessa, piirrä kaakaojauheella vauvalle silmät ja suu. Hiukset saat vetämällä kaakaossa kastetun tikun terävää päätä varovasti marsipaanivauvan päätä pitkin. pehmitä jälkiä hieman sormella.

 

*  *  *