Pidin liikkeeni avajaiset parisen viikkoa sitten. Pitihän innokkaana leipojana sitten tarjota myös avajaisissa kaikille vieraille ja asiakkaille kakkukahvit. :)

Koko edeltävä viikko ja viikonloppu ennen avajaisia meni taistellessa vuotavan pesupaikan, vuotavien viemäreiden ja kasaamattomien kalusteiden kanssa. Sunnuntaina olin illalla klo 24 kotona ja kiireen vilkkaa aloin leipomaan vielä kakkua.  Koska aikaa oli niin vähän, päätin tehdä kakkupohjat kääretorttulevyistä ja täyttää kakun mahdollisimman helposti. Tukusta ostamani vaniljacreemijauhe on kiireessä nopea ja hyvä vaihtoehto. Lisäksi pakastemansikoita ja purkiananasta väliin ja kakku on hetkessä täytetty.  Kaulin ja maalasin vielä pikaisesti liikkeeni logon marsipaaniin.

Aamulla laitoin marsipaanimaalauksen kakun päälle ja suhautin autolla liikkeeseen kakku takaluukussa. Liikkeessä vispasin ja pursottelin hätäisesti varttia vaille avaamista kakun reunat valmiiksi. Ensimmäinen vieras oli jo tulossa.

Huh, pikkuisen kiire tuli mutta selvisin kuitenkin. Liikkeessä oli kaikki paikallaan ja kakku valmis. Kakku oli hieman saanut autokyydissä kolhuja ja yksi kulma painunut lyttyyn, mutta onneksi olin jättänyt kermat pursottamatta ennen kuljetusta. Olisi meinaan kakku mennyt ihan pilalle.

Näytti kakku kelpaavan kun jäljelle jäi vain pieni nurkkapala. ;O)

1004246.jpg

Kakkupohja

(2 x 4 munan kakkupohjaa pellillä)

4 munaa

saman verran sokeria

saman verran vehnäjauhoja

pikku hyppysellinen leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

2 dl vaniljacreemijauhetta

6 dl maitoa

2 prk ananasmurskaa

500g pakastemansikoita

kostutukseen 5 dl maitoa

Kuorrutus: 1 pkt valkoista marsipaania + mustaa ja valkoista elintarvikeväriä

5 dl vispikermaa

Riko lasiin 4 munaa, ota samanlainen lasi ja mittaa siihen yhtä paljon sokeria. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa samalaiseen lasiin vehnäjauhot. Yhdistä venhäjauhoihin vaniljasokeri ja hyppysellinen leivinjauhetta. Sihtaa jauhot munasokerivaahtoon ja kääntele kädellä tai isolla puuhaarukalla tai lusikalla juuri ja juuri sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille. Paista 225 asteisessa uuniissa noin 6-10 minuuttia tai kunnes pohja on kaunin värinen ja kypsä. Kokeile tikulla kypsyys ennekuin nostat pohjan uunista. Kumoa pohja välittömästi leivinpaperille. Kostuta kylmällä vedellä päällimäistä leivinpaperia ja irrota varovaisesti ettei kakkupohja repeä. Anna jäähtyä. Tee toinen samanlainen pohja.

Leikkaa pohjat niin että saat siitä kolme kakkupohjaa. Saat kaksi kokonaista pohjaa ja yhden pohjat joudut kokoamaan kahdesta palasta.

Kostuta alimmaista pohjaa noin 1 1/2 dl maitoa. Sekoita 1 dl vaniljacreemijauhetta ja 3 dl maitoa. Odota kunnes creemi sakautu. Levitä vaniljacreemi pohjan päälle. Sulata mansikoita hieman että ne ovat vielä hiukan kohemeisia ja leikkaa viipaleiksi.  Lado tasaisesti vaniljacreemin päälle. Nosta seuraava kerros ja kostuta pohjaa noin 1 1/2 dl maitoa. Vatkaa 1 dl vaniljacreemijauhetta ja 3 dl maitoa keskenään, odota kunnes creemi sakenee ja levitä pohjan päälle. VAluta ananas ja levitä murska vaniljacreemin päälle. Nosta kansi päälle ja kostuta lopulla maidolla. Kääri kelmuun ja laita tasainen paino( esim leikkuulauta tai kirja painoksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään yön ajaksi. 

Valuta marsipaanilevy kakun päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.

HUom! Maalaa kuva marsipaaniin jo paria päivää aikaisemmin että se ehtii hieman kuivahtaa. MUista mitata marsipaanilevyn koko että se sopii kakun päälle.