Tulikivikonserniin kuuluva Kermansavi halusi tarjota minulle ja muutamalle toiselle ruokablogin pitäjälle :o) mahdollisuuden kokata Kermansaven Hotpot-padassa tai Sahrami-vuoassa. Kannattaa siis pitää ruokablogia niin voi saada joskus ihania yllätyksiä. =)

Valitsin 3 litraisen Hotpot-padan, sillä en omista minkäänlaista pataa ja sen takia onkin jäänyt kaikki ihanat pataruoat tekemättä. Perjantaina hain postista uuden patani.

Nuorimmainen sairastaa edelleen ja niinpä vietämme lauantaipäivää kotona. Tänään oli siis hyvä päivä kokeilla uutta pataani. Täytyy sanoa että pata on aivan loistava ja uskon että tästälähin meillä kokataan usein myös pataruokia.

Kulinaristin Jenny teki näin ihanaa ruokaa (linkki) samaisella padalla. :)

614536.jpg

Naudanliha -kasvispata

1 pieni sipuli

2 keksikokoista porkkanaa

350-400g naudan sisäpaistia palana tai suikaleina

2 kevätsipulin vartta

1 punainen makea chili

400g purkki kidneypapuja suolaliemessä

keltainen ja punainen paprika

2 valkosipulinkynttä

1 lihaliemikuutio

1 rkl sokeria

2 tl punaviini-etikkaa

500g passeerattua tomaattia

1/2 tl kuivattua rosmariinia (tai oksa tuoretta)

tuoretta timjamia

tuoretta persiljaa

150g pulleita sokeriherneitä

1/2-1 tl suolaa

reippaasti mustapippuria

8dl vettä

2 rkl ruskea maizzeena suurustetta

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat. Pilko chili ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kevätsipuli silpuksi. Pilko paprika paloiksi. Leikkaa liha suikaleiksi lihan syiden mukaan. Kaada hieman ruokaöljyä pataan ja ruskista lihapalat nopeasti. Nosta lihat sivuun hetkeksi odottamaan. Kuulota sipuli ja porkkanasiivuja hetken. Lisää chili ja valkosipuli pataan. Lisää kevätsipuli ja parika. Paista pari minuuttia. Lisää ruskistetut lihapalat. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.  Lisää passeerattu tomaatti, vesi ja lihaliemikuutio. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan. Jos käytät kuivattuja yrttejä lisää ne tässä vaiheessa. Lisää punaviini-etikka. Sekoita ja laita kansi päälle. Anna hautua noin 30 min. Lisää sokeriherneet ja anna hautua vielä 15 min.  Voit lisätä tarvittaessa hieman vettä. Lisää tuoreet yrtit ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia. Suurusta lopuksi ruskealla maizzeenasuurusteella lisäämällä maizzeena kiehuvaan pataan koko ajan sekoittaen. Suuruste on valmis minuutissa. Tarjoile perunan kanssa.

Huom! Jos käytät ulko tai kulmapaistia, anna padan hautoa vähintään 1 1/2 h jotta liha ehtii mureutua hyvin.

613939.jpg