Juustojen ystävänä olen jo pitkään haaveillut voileipäkakusta jossa olisi täytteenä ja koristeena erillaisia juustoja ja hedelmiä. Nyt tuli oiva hetki kokeilla sitä. Huomasin että tavalinen juusto (esim polar 15%) ei taipunut tuossa päällä kovinkaan kauniiksi koristeeksi, mutta cheddar ja muut yksittäispakatut juustot sopivat koristeluun paremmin.Yritin googlettaa muita vastaavia ohjeita netistä, mutta en löytänyt yhtään edes tähän suuntaan olevaa, joten keksin sitten taas omasta päästä. Oli raikasta, kosteaa ja hyvää. :) Kakusta riittää noin 10-12 hengelle.

527928.jpg

POhjana:

¨7 palaa ruistoastia ja 7 palaa vehnäpaahtista

Kostukkeena vajaa 1/2 dl kasvislientä. (t'hän kävisi myös ananasmehu)

Täyte 1:

1 prk ranskankermaa

1 prk ananasmurskaa

1 kirpakka omena

1 tl sitruunamehua

1 1/2 dl sinihomejuustomuruja

mustapippuria

pieni ripaus suolaa

1/2 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Täyte 2:

3 porkkanaa

1 prk anansmurskaa

1 dl raejuustoa

1 dl maustettua tuorejuustoa (Esim yrtti tai ruohoispuli tms)

1 dl majoneesia

mustapippuria

1/2 nippua mitsunan lehtiä (makeahko ja mieto erikoisalaatti)

ripaus suolaa

paprikajauhetta

3 1/2 cheddarviipaletta

Kuorrute:

1 prk smetanaa

1 prk tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

paprikamaustetta

Koristeena:

tummia ja vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä

mitsunan lehtiä

cheddarjuuston viipaleita

mozzarellapalloja

Aurajuustoa

leipäjuustoa

mandariini lohkoja (säilyke)

lisäksi kakun päälle sopisi hyvin myös esim päärynä, ananas, porkkana suikaleet tai viipaleet, marjoista esim lakka, tai herneenversoja tai vesikrassia, persiljaa... 

Pnoa paahtoleivät pinoon ja leikkaa sahalaitaisella leipäveitsellä reunat pois. Vuoraa leipävuoka tuorekelmuilla.  Lado pohjalle 3 1/2 vehnäpaahtoleivän palaa riviin. Kostuta kasvisliemellä.

Tee täytteet:

Täyte 1: Kuori ja raasta omena. Valuta ananas. Sekoita kulhossa yhteen täytteen kaikki ainekset ja silppua joukkoon persilja.

Täyte 2: Kuori ja raasta porkkanat. Valuta ananasmurska.  Suikaloi mitsuna. Sekoita kulhossa ja lisää mitsuna, raejuusto, majoneesi, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi noin puolet sinihomejuustotäytteestä vehnäpaahtiskerroksen päälle. Lado kerros ruispaahtista. Leivtä porkkanatäyte pohjan päälle. Lado cheddarviipaleet päälle ja kerros vehnäpaahtista. Kostuta hieman. Levitä loput sinihomejuustotäytteestä leivän päälle ja lado ruispaahtikset päällimmäiseksi. Kostuta pohjaa hieman kasvisliemellä (tai ananasmehulla). Kiedo tuorekelmun liepeet tiiviisti ympärille ja nosta jääkaappiin seuraavaan päivään.

509739.jpg

Avaa tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Poista kelmut.

510172.jpg

Tässä kakku ilman kuorrutteita.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon smetana ja tuorejuusto sekä paprikajauhe. Levitä lastalla ohkainen kerros kuorrutetta koko kakun päälle. Laita loput pursottimeen ja pursota loput kuorrutteesta kakun reunoille. Asettele muutama mitsunanlehti kakun pälle. Leikkaa cheddarviipaleet neljään osaan (kulmasta kulmaan että saat yhdestä viipaleesta neljä kolmiota) Kieritä kolmiot rullalle. Asettele rullat kakun päälle hieman lomitain, kumpaankin päähän. Laita muutama viinirypäle ja mitsunanlehti. Leikkaa leipäjuustosta kolmioita ja asettele kakun päälle. Laita muutama mandariininlohko. Leikkaa homejuustosta neljä kolmion muotoista palaa. Asettele terävä kulmä ylöspäin. Pursota hieman kuorrutetta keskelle niin että saat tuikattua siihen mitsunanlehtiä Asettele muutama viinirypäle ympärille Laita keskelle mozzarella palloja. Kakku on valmis. Säilytä viileässä kuvun alla.