img28.gif

Herkullisen possurullan täytteitä voi vaihdella oman mieltymyksenä mukaan, tämä täyte on oma suosikeistani. Tuorejuustokin sopii loistavasti täytteeseen. Helppoa ja juhlavaa. =)

292314.jpg

Luumulla ja omenalla täytetty porsaanfileerulla 4-5 :lle

maustamatonta porsaan filettä esim noin 500g (paistoaika 1h/1kg lihaa)

2-3 dl kuivattuja kivettömiä pehmeitä luumuja

1-2 omenaa

suolaa

mustapippuria

Paistamiseen 1 rkl voita

Liemi:

2 dl vettä

1 dl omenamehua

1/2 lihaliemikuutio

3-5 cm pätkä sinappia

mustapippuria

(1 valkosipulinkynsi)

rosee pippuria oman maun mukaan

coktailtikkuja

Ota liha lämpiämään noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha keskeltä auki kirjan tavoin, (keskiosasta jää kiinni toisiinsa) käännä liha nurin päin, leikkaa vielä kummatkin sivut samalla tavalla auki, keskeltä ulospäin, niin että fileestä muodostuu yhtenäinen levy. (olikohan vaikeasti selitetty?)Mausta liha kevyesti suolalla ja mustapippurilla kummaltakin puolelta. Lado luumuja fileen toiseen reunaan. Kuori omena ja leikkaa ohkaisiksi lohkoiksi. LAdo omenalohkoja luumujen viereen. Loput omenalohkoista ja luumuista laitetaan sivuun odottamaan. Kääri filee napakalle rullalle, niin että luumut ja omena jää rullan keskelle. Kiinnitä filleerullan reuna ja tarvittaessa päädyt coktailtikuilla. Laita voita pannulle.  Paista fileen pinta nopeasti pannulla kauniin ruskeaksi. Nosta liha uuninkestävään vuokaan, peitä foliolla. Kaada vesi ja omenamehu samalle pannulle. Lisää sinappi ja mausteet (ja valkosipuli). Kiehauta pari minuuttia. Kaada liemi lihan päälle ja lado loput omenalohkoista fileen toiselle puolelle ja luumut toiselle puolelle liemeen. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-35 min (huom! paistoaika 1h / 1kg lihaa). Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa perunan ja esim. lämpimän glögikastikkeen kanssa.

292315.jpg

Lämmin glögikastike lihalle

2 rkl voita

3 dl kylmää vettä

1-2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

1 1/2 dl valmista glögiä

Pieni loraus punaviiniä (voi jättää pois)

( lisää väriä kastikkeeseen saat lisäämällä 1/2 dl säilöttyä punajuuren lientä)

2 rkl tummaa siirappia

1/2 tl kanelia

1/2 tl vaniljasokeria

1/2 maustemittaa neilikkajauhetta

1/2 lihaliemikuutio

mustapiipuria myllystä

1 tl rosee pippuria

Sulata rasva kattilassa. Lisää kaikki muut ainekset kattilaan, paitsi vehnäjauho ja 1 dl kylmää vettä.  Yhdistä jauhot veteen, sekoita tasaiseksi. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää vesijauhoseos ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.  Tarjoa lämpimänä lihan kanssa.

img25.gif