Jauhelihapihvejä on helppo maustaa lukuisilla eri tavoilla. Tänään laitoin taikinaan mukaan omenaa joka tekee pihvistä ihanan mehevän.

165516.jpg

Mehevät jauhelihapihvit & omenainen kastike

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jauhelihapihvit: noin 10 kpl

450g naudan paistijauhelihaa

2 dl kermaviiliä

1 dl korppujauhoja

2 omenaa

1 sipuli

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

1 valkosipulinkynsi

1 rkl tuoretta persiljasilppua tai 1 tl kuivattua

 

Omenainen kastike:

2 dl omenatuoremehua

noin 3 rkl voisulaa

1 rkl maizeenaa

suolaa

sokeria

2 maustemittaa currya

1/ 3 lihaliemikuutio

2 rkl ruokakermaa

(sitruunamehua)

 

Kuori ja pilko omena, sipuli ja valkosipulinkynsi paloiksi. Silppua ne sauvasekoittimella hienoksi, melkein soseeksi. Sekoita kulhossa kermaviili, mausteet ja korppujauhot. Lisää jauheliha, omenasipulisose ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita lusikalla leivinpaperille taikinaa ja taputtele pihveiksi. Paista 200 asteessa kypsäksi ja kauniin ruskeiksi. (noin 20-30 minuuttia riippuen pihvien koosta ja paksuudesta)

 

Tee kastike sillä aikaa kun pihvit kypsyvät uunissa. Kaada kylmä omenamehu kattilaan, lisää maizeena ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kastikeaineksista paitsi ruokakerma. Keitä koko ajan hämmentäen noin 5 minuuttia. Lisää ruokakerma ja nosta liedeltä. Koemaista ja lisää mausteita tarvittaessa. (voit laittaa hieman sitruunamehua terästämään makua jos haluat)

Tarjoa pihvit omenakastikkeen, salaatin ja riisin tai perunan kanssa.