No nyt tässä olisi sitä kalaa kun sitä on toivottu jo niin pitkään! ;O)Itseasiassa tein tämän saman ruoan ahvenesta jokunen viikko sitten, mutta menetin ne kuvat siinä kameran muistikorttihässäkässä. =/ Tämän ruoan voi tehdä melkein ihan mistä tahansa kalasta. Tällä kertaa tein siis lohesta. Ruoka on erittäin helppo valmistaa ja valmisteluihin menee aikaa vain 10 minuuttia + uunissaolo aika.
Kuorrutetut lohipalat juustoisella perunapedillä, 4 annosta
1 pkt Pirkan pakastettua lohta annospaloina.
1 vaalea paahtoleipä
1 muna
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl Valion maustettua ruokakermaa 3 juustoa
pieni nippu tilliä
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
3-5cm pätkä makeaa sinappia
sitruunaa
1 rkl sulaa voita tai juoksevaa margariinia, öljykin käy
500g perunasipulisekoitusta (pakaste) + 1 dl 3 juuston ruokakermaa
Valmistusaika noin 10 min + uunissa noin 45 minuuttia.
Voitele uunivuoka, kaada perunasipulisekoitus vuokaan. ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Valuta noin 1 dl ruokakermaa perunoiden päälle tasaisesti. Lado kalapalat perunoiden päälle. Purista sitruunamheua kaloille ja mausta sulalla ja valkopippurilla.
Murenna leipäviipale pieneksi muruksi. Lisää joukkoon muna, ruokakermaa, tilliä, sinappia, puristettu valkosipulinkynsi ja sulatettu rasva (voit halutessasi lisätä joukkoon vielä juustoraastetta, esim emmental). Sekoita. Lusikoi seos tasaisesti kalapalojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja kala ja perunat on kypsiä. Tarjoile esim salaatin ja kermaviilikastikkeen tai sitruunalla maustetun smetanan kanssa.
Kommentit