Nämä ovat tehty samalla idealla kuin alempana olevat feta -pesto hyrrät ja jauheliha -juustokiekot. Tässä taikina on pizzapohjataikina, kun taas niissä feta -pestohyrrissä olen käyttänyt voitaikinaa. Itse pidän ehkä hieman enemmän pizzapohjataikinaan tehtynä, vaikka kummatkin on kyllä hyviä. Kiva pikkusuolainen tarjottava vieraille tai vaikkapa välipalaksi.

147427.jpg

2 dl vettä

2/3 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

5 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

täyte:

 1/2 dl tomaattipyrettä

1 pss kinkkusuikaleita 250g

1/2 sipuli paistettuna

100g fetajuustoa pieneksi murustettuna

halutessasi juustoraastetta ja oliiveja.

Lämmitä vesi kulhossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää öljy ja suola. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää jauhot lusikalla sekoittaen ja alusta käsin valmiiksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. (noin 30 min)

Kauli jauhotetulla alustalla isoksi noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattipyrettä pohjan päälle. Ripottele kinkku ja kuulotettu sipulisilppu tasaisesti. Pilko feta pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesti päälle. Jos haluat, voit vielä laittaa hieman juustoraastetta ja/tai pieneksi pilkottuja oliiveja. Kääri levy rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä, sahaavalla liikkeellä noin 1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Voit hieman kohennella ja muotoilla hyrriä käsin pyöreämmäksi tarvittaessa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.  Hyrrät voi pakastaa.